Україна може стабілізувати енергосистему до літа, якщо не буде нових обстрілів

744 0
Кінцева мета росіян зараз це блекаут всієї України.
Фото умовне

Фото умовне

Із урахуванням вже пошкодженої генерації енергосистему в Україні можуть стабілізувати до літа. Умова – не буде нових обстрілів, оскільки швидкість відновленням із цим пов’язана. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко в інтерв'ю Forbes.

«Ми маємо перелік рішень, які дозволять це зробити», – каже він.

Читайте також: «Львівобленерго» пояснило похибку з графіками відключень світла

За його словами, кінцева мета росіян зараз це блекаут всієї України. Але на запитання про те, чи вийде в них це, каже, що ні.

«Ми третій місяць живемо у таких умовах – і зараз з вами розмовляємо при світлі. Я думаю, що у них не вийде.  Росіяни намагаються використати цю ситуацію, щоб підбурити суспільство до протестів. Людям зараз дійсно важко. Бути без світла – не нормально. Але ми у війні. А те, що точно росіяни отримали від цих обстрілів – ще більше єднання українців», – додає він.

Нагадаємо, що після російського ракетного удару в енергосистемі України – значний дефіцит. Окрім цього, роботи ускладнюють несприятливі погодні умови.

Ольга Коваль
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!