Україна може стати однією з перших країн, де тестуватимуть 5G

2982 0
Український мобільний оператор lifecell, найбільший світовий постачальник телеком-обладнання шведський Ericsson і китайський Huawei підписали меморандум про проведення тестових випробувань технології 5G в Україні.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Україна стане однією з перших країн світу, де почнуться публічні випробування 5G. Цього року про тестування 5G оголосив американський стільниковий оператор AT&T. За словами гендиректора Ericsson Ukraine Войцеха Байди, це не означає, що в Україні будуть проводити ті ж тести, як в США.

Як відомо, тестова зона під 5G в Україні поки не визначена. Однак вендори запевняють, що зможуть завести в Україну необхідну кількість обладнання, як тільки це стане потрібно. І наголошують, що першочергове завдання – випробувати та доопрацювати саму технологію і бізнес-моделі майбутнього, які вона може обслуговувати.

Глава Національної комісії з питань регулювання зв’язку Олександр Животовський запевнив, що регулятор буде всіляко підтримувати випробування 5G. Очікується, що в Україні 5G запрацює одночасно зі світовим запуском орієнтовно в 2019-2020 роках.

Читайте також: Оплата комунальних послуг онлайн: 5 інструментів для львів’ян

Додамо, напередодні НКРЗІ прийняла за основу проект змін до постанови Кабміну №993 і №200, що дозволить регулятору виставити на тендер частоти в діапазоні 2,6 ГГц під 4G. Ліцензування зв’язку четвертого покоління має початися в 2017-му. Водночас НКРЗІ спільно з Адміністрацією Президента розглядають можливість створення проекту з експериментального запуску 5G в Україні найближчим часом

За матеріалами Ліга.net, Watcher.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!