«Україна ніби у «сірій зоні». Зеленський просить у НАТО 1% літаків і танків

4036 0
Зеленський просить 1% від літаків і 1% від танків НАТО.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський виступив на саміті НАТО. Він звернувся до членів Альянсу із тим, що Росія випустила понад тисячу ракет по території України і використовує зброю масового знищення. Україна місяць героїчно протистоїть Росії у нерівній боротьбі, але надалі, щоб вистояти, їй потрібне озброєння.

«НАТО має розуміти – зараз ми у «сірій зоні». Між Заходом і Росією. Але ми світлі люди! І ми захищаємося вже місяць! Місяць героїчного опору. Місяць найчорніших страждань. Місяць безкарного руйнування мирної країни, а разом з нею – всієї архітектури глобальної безпеки. Усе це – на очах у всього світу», каже президент Володимир Зеленський.

Він зазначив, що НАТО має тисячі бойових літаків, не менше 20 тисяч танків, але Україна так і не отримала допомоги. Він просив 1% від цих танків та літаків. Альянс ще може запобігти смерті українців, надавши зброю. Він підкреслив, що Росія не буде зупинятися. 

Читайте також: Росіяни тимчасово відрізали Україну від Азовського моря

«Ще 24 лютого я звернувся до вас із абсолютно зрозумілим, логічним проханням – допомогти закрити наше небо. У будь-якому форматі. Убезпечити наших людей від російських бомб і ракет. Ми не почули ясної відповіді. Україна не має потужної протиракетної зброї, має значно меншу авіацію, ніж Росія. Тому їхня перевага в небі – це як застосування зброї масового знищення», – заявив Зеленський.

Читайте також: Відбувся справжній злам. Війна стала Європейською, - Олексій Резніков

Щоб рятувати людей і міста, Україні потрібна військова допомога – без обмежень. 

«Україна зверталася до вас по літаки. Щоб ми не втрачали стільки людей. І ви маєте тисячі бойових літаків! Але нам поки що не дали жодного. Ми зверталися по танки. Щоб ми могли деблокувати наші міста, які зараз гинуть – Маріуполь, Бердянськ, Мелітополь, інші. Міста, у яких Росія тримає в заручниках сотні тисяч людей і штучно створює голод – ні води, ні їжі, нічого немає там.

Ви маєте не менше 20 тисяч танків! Україна просила відсоток, один відсоток від усіх ваших танків! Віддати нам чи продати нам. Але ми не маємо поки що ясної відповіді... Це найстрашніше під час війни – не мати ясних відповідей на запити про допомогу», – наголосив президент України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!