Турецька компанія подарує Україні «польський» Bayraktar

1030 0
Зібрані поляками кошти скерують на гуманітарну допомогу для українського народу.
Фото: dw.com

Фото: dw.com

Турецька компанія Baykar Makina безкоштовно передасть Україні безпілотник Bayraktar TB2, гроші на який зібрали у Польщі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив ініціатор кампанії, журналіст Славомір Сєраковський.

Читайте також: «Повернись живим» купив для армії комплекс Вayraktar TB2 за 16,5 мільйонів доларів

Він оприлюднив офіційний лист від турецької компанії, в якому йдеться про те, що вони вражені участю сотень тисяч поляків у цій акції.

«Baykar офіційно заявила, що наш дрон для України передадуть їй без коштів, а це 22 500 000 злотих, які ми зібрали», – каже Славомір Сєраковський.

Тепер поляки, за домовленістю з українською та турецькою сторонами, зможуть виділити зібрані кошти на гуманітарну допомогу для українського народу.

Читайте також: «Світ перевернеться». Притула сказав, коли прибудуть «народні Байрактари» та на що витратять 600 мл грн

Славомір Сєрваковський додав, що загалом фінансова підтримка України становить близько 50 000 000 злотих.

Нагадаємо, що у кінці червня громадський діяч та волонтер Сергій Притула оголосив про збір коштів на три безпілотники для української армії. Упродовж трьох днів українці зібрали 600 млн грн на чотири «Байрактари». У кінці серпня безпілотники мають прибути в Україну.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!