Україна отримає від США «Джавелінів» на 100 млн доларів

1349 0
Допомогу у галузі безпеки нададуть, щоб задовольнити гостру потребу України в додаткових протитанкових системах.
Фото: ukrmilitary.com

Фото: ukrmilitary.com

США нададуть Україні додаткову військову допомогу, яка включатиме протитанкові ракети Javelin на 100 млн доларів. Про це зазначив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє Держдепартамент.

Читайте також: Захисникам України потрібні три речі: зброя, зброя і ще раз зброя, – президент Польщі

«Я санкціонував сьогодні за дорученням президента негайно скоротити допомогу в галузі безпеки на суму до 100 мільйонів доларів, щоб задовольнити гостру потребу України в додаткових протитанкових системах», – сказав Блінкен.

За його даними, загалом за час роботи адміністрації президента Джо Байдена Україна отримала допомогу в галузі безпеки на суму понад 2,4 млрд доларів та понад 1,7 млрд доларів з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого.

«Разом з нашими союзниками та партнерами ми будемо продовжувати надавати допомогу в забезпеченні безпеки на підтримку оборони України, а також економічну підтримку і гуманітарну допомогу громадам, спустошеним безжальною жорстокістю Росії», – заявив держсекретар США.

Нагадаємо, що за минулу добу квітня підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України ліквідували 8 ворожих цілей. Військові зауважують, що ворог змінив тактику ведення бойових дій у повітрі. Росіяни намагаються не входити у зону ураження української протиповітряної оборони та не йдуть на прямий контакт із винищувачами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!