Україна та Польща створять спільну логістичну компанію для реалізації продукції у ЄС

11768 0
Країни домовились спільно працювати над збільшенням вантажоперевезень через західний кордон.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Україна та Польща створять спільне логістичне підприємство, яке кардинально збільшить об’єм залізничних перевезень українського експорту до ЄС та на світові ринки через Європу. Відповідний меморандум підписали сьогодні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в Кракові.

Читайте також: Треба розвивати індустріальні зони. Роман Матис про релокацію та економіку Львівщини

Створення такого спільного підприємства кардинально збільшить об’єм залізничних перевезень українського експорту до ЄС та на світові ринки через Європу. Зокрема, йдеться про необхідність розширення залізничних шляхів для товарів, які неможливо доставляти через заблоковані росіянами порти та через блокування частини залізничної мережі України, яка сьогодні вже не має сполучення з Росією та Білоруссю.

Спільний менеджмент українських та польських залізниць дозволить створити прості та зручні логістичні рішення – від постачальника в Україні до споживача в будь-якій точці світу.

Нагадаємо, що президент Польщі Анджей Дуда підписав закон, який передбачає ембарго на імпорт вугілля з Росії та можливість заморожування активів російських громадян і компаній за підтримку агресії проти України


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!