Україна і 7 країн приєднались до восьмого пакета санкцій ЄС проти рф

754 0
Мова, зокрема, про санкції проти нових фізичних та юридичних осіб та компаній, втягнутих у війну з Україною.
Санкції проти росії. Фото: з відкритих джерел

Санкції проти росії. Фото: з відкритих джерел

Вісім країн, серед яких Україна, приєднались до рішення Ради ЄС про запровадження восьмого пакету санкцій проти росії, ухваленому на початку жовтня, за повномасштабне вторгнення рф в Україну. Про це йдеться у прес-релізі Ради ЄС, передає Укрінформ.

«Країни-кандидати (до ЄС – ред.) Північна Македонія, Чорногорія, Албанія та Україна, потенційна країна-кандидат Боснія та Герцеговина, та країни Європейської асоціації вільної торгівлі Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія, члени Європейської економічної зони, приєднуються до цього рішення Ради ЄС», – йдеться у прес-релізі.

Зазначається, що ці країни забезпечать відповідність своєї національної політики цьому рішенню Ради ЄС від 6 жовтня.

«Європейський Союз бере до уваги це зобов’язання та вітає його», – йдеться у прес-релізі.

Читайте також: Жодні дії росії у війні не стали несподіванкою, – Буданов

Додамо, що 6 жовтня Рада ЄС досягла згоди щодо восьмого пакета санкцій проти росії. Черговий пакет санкцій ЄС проти росії включає обмеження цін на нафту, нові заборони на імпорт та експорт сталі, дерева, машин, авіації, пластмас, хімікатів на суму 7 млрд євро, а також санкції проти нових фізичних та юридичних осіб та компаній, втягнутих у війну з Україною.

Нагадаємо, цього тижня чимало країн оголосили про нові пакети допомоги для України. Йдеться про виділення коштів, надання артилерійських снарядів, зимового одягу, сучасних системи ППО тощо. Також Україна отримала 1,3 мільярда доларів додаткового екстреного фінансування Міжнародного валютного фонду.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!