Інтенсивні переговори про вступ України в НАТО та ЗСУ відвоюють Лиман за 72 години. Підсумки доби

2424 0
Нині 1 жовтня та 220 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Володимир Зеленський, Соцмережі

Фото: Володимир Зеленський, Соцмережі

Повітряна тривога. Учора вона звучала двічі. Перший раз о 10:18, були загрози зі сторони Білорусі. Другий – 21:03, повідомлялося про ймовірні пуски ракет з акваторії Чорного моря.

На цю ж тему: У деяких районах Львова посилять звук сирен та встановлять додаткові

Ситуація на фронті. ЗСУ взяли в оперативне оточення Лиман на Донеччині, про це заявив уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко. За даними аналітиків, що ведуть карту бойових дій DeepState, українські військові зайняли місто Ямпіль. Як вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), українські війська, ймовірно, повністю оточать або захоплять Лиман протягом наступних 72 годин.

Щодо півдня, то російські окупанти після проведення псевдореферендуму в тимчасово окупованому Херсоні перебувають у розгубленості, оскільки це не зупиняє ЗСУ.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога неподалік Нью-Йорка, Зайцевого та Соледара. Через нестачу офіцерських кадрів, російське керівництво вимушене передчасно задіяти курсантів військових училищ, зокрема: Тюменського та Рязанського десантного.

На цю ж тему: Зеленський провів засідання Ставки головнокомандувача. Про що говорили

Топ-акцент дня: 1. Україна подає заявку на вступ до НАТО. Рішення було прийняте за підсумками засідання РНБО, яке провів президент Володимир Зеленський. Як розповів пізніше радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, Україна проводила попередні консультації з НАТО до подання заявки на вступ до Альянсу. Наразі тривають «інтенсивні переговори» з блоком про вступ України.

Володимир Зеленський: «Де-факто, ми вже пройшли свій шлях до НАТО. Де-факто, ми вже довели сумісність зі стандартами Альянсу. Вони реальні для України – реальні на полі бою та в усіх аспектах нашої взаємодії. Ми довіряємо одне одному, ми допомагаємо одне одному, і ми захищаємо одне одного. Це і є Альянс. Де-факто. Сьогодні Україна подає заявку, щоб зробити це де-юре».

2. Генсек НАТО Столтенберг прокоментував подання Україною заявки на вступ до Альянсу. Рішення про членство будуть ухвалювати усі тридцять членів Альянсу.

Єнс Столтенберг: «Україна має право обрати свій шлях, однак зараз пріоритетом є надання негайної підтримки, щоб допомогти їй захиститися від російського вторгнення».

3. Для України нічого не змінюється. ми продовжуємо звільняти землю і народ. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба про те що усі так звані «референдуми» відбулися за тими ж методичками, що у 2014 році. Але ситуація в світі та реакція світу на ці дії є кардинально іншою.

Дмитро Кулеба: «Наш сигнал усьому світові та державі-агресору сьогодні: намагаючись анексувати Донецьку, Луганську, Запорізьку та Херсонську області України, путін намагається захопити території, які він навіть фізично не контролює на землі. Для України нічого не змінюється: ми продовжуємо звільняти нашу землю і свій народ, відновлюючи нашу територіальну цілісність».

Що було раніше: Путін оголосив про незаконну анексію чотирьох українських областей.

На цю ж тему: «Путін, твій виступ – ганьба». Світові лідери відреагували на спробу анексії територій України

Ключові події:

1. Садовий розповів, як готується до можливого ядерного удару. Підвал у його помешканні вже давно слугує укриттям, хоча особливих протирадіаційних засобів там немає;

Загроза дня. Як діяти в разі ядерного удару. Алгоритм. Заходами безпеки не варто нехтувати.

Читайте також: Чому не варто запасатися звичайним йодом на випадок ядерного удару.

2. На місці розстрілу родини Шептицьких на Львівщині знесли радянський пам’ятник. Пам’ятник тоталітарному режиму є наругою над історичною пам’яттю українців;

3. У Львові з’явилися зелені «мітки» біля церкви св.Антонія. Що вони означають. На перетині вулиць Личаківської та Солодової оновлюють площу, де передбачили місця для сидіння та озеленення;

4. Чи платять мешканці за доставку газу за період, коли він відключений. Розʼяснення. Оплата нараховується відповідно до кількості спожитого блакитного палива за попередній рік;

5. ​​ У Львові оголосили штормове попередження. На нині синоптики прогнозують сильну грозу, але буде тепло.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!