Україна закликає світ не допустити судилища над захисниками у Маріуполі

1344 0
Сили безпеки та оборони України заявляють, що здача в полон була єдиним способом порятунку захисників, які перебували на заводі «Азовсталь» у травні.
Фото: Дмитро Козацький

Фото: Дмитро Козацький

Українська влада закликає світових лідерів і міжнародні організації не допустити незаконне судилище над українськими захисниками у Маріуполі й відвідати полонених в Оленівці. Про це йдеться в спільній заява сил безпеки та оборони щодо полонених захисників Маріуполя.

«Ми закликаємо увесь цивілізований світ не допустити анонсованого катами судилища у Маріуполі над українськими Захисниками та Захисницями. Вимагаємо негайно направити представників Організації Об'єднаних Націй, Міжнародного комітету Червоного Хреста до місць, в яких утримують українських військовополонених, передусім – Оленівки», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Місце моєї смерті і мого життя». Захисник Маріуполя показав прощальні світлини із «Азовсталі»

Сили безпеки та оборони України заявляють, що здача в полон була єдиним способом порятунку захисників, які перебували на заводі «Азовсталь» у травні. 

«Операція з порятунку 2,5 тисяч захисників Маріуполя була єдиним можливим варіантом, щоб зберегти життя нашим Героям. Альтернативи на кшталт екстракшн не було. Стояв вибір: операція з порятунку чи загибель на «Азовсталі» насамперед тяжкопоранених, адже запаси необхідних медикаментів закінчувалися», – йдеться в заяві.

Читайте також: Росіяни прицільно вдарили по Оленівці, щоб приховати тортуринад полоненими, - Генштаб

Нагадаємо, що російські загарбники готують у Маріуполі над українськими військовополоненими на День Незалежності України 24 серпня. За даними мера міста Вадима Бойченка, окупанти готують цю ганебну подію на 24 серпня, але розглядають і інші дати. Стосовно ймовірних причин Бойченко зазначив, що очевидно, через відсутність перемог рф на фронті, щоб показати хоч якісь «досягнення» – перемогу над полоненими.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!