Україна закупить китайську вакцину від коронавірусу, яку ще не до кінця протестували

1349 0
Вартість однієї дози – 504 гривень.
Фото: freepik

Фото: freepik

ДП «Медзакупівлі України» уклало договір на закупівлю вакцини проти Covid-19 у компанії Sinovac Biotech. Договір уклали з дистрибьютором компанії в Україні, підприємством АТ «Лекхім». Йдеться про 1 913 316 доз вакцини CoronaVac.

Першу партію у 700 тисяч доз мають поставити до кінця першого кварталу 2021 року. Препарат може зберігатися в стандартних холодильних умовах за температури 2-8 градусів Цельсія.

Вакцина компанії Sinovac Biotech перебуває у завершенні ІІІ фази клінічних випробувань, які проходять в Бразилії, Індонезії та Туреччині. Лише після успішного завершення III фази вакцина може бути зареєстрована, в тому числі в Україні.

Читайте також: У МОЗ оприлюднили план вакцинації українців

В Офісі президента повідомляють, що Sinovac Biotech є найбільшою китайською компанією з виробництва вакцин. Щорічно вона виготовляє від 300 до 500 мільйонів доз вакцин, які схвалені в 34 країнах світу. Компанія розробила та вивела на ринок вакцини проти гепатиту А і В, вірусів грипу, включно з пташиним, паротиту. Рішення про закупівлю вакцини Sinovac Biotech проти Covid-19 у кількості 50 мільйонів доз вже ухвалила зокрема Туреччина.

Україна використовуватиме вакцину Sinovac Biotech для захисту насамперед тих громадян, які мають критичний ризик інфікування, та тих, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією. Щеплення буде безкоштовним.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!