«Українська кухня: старий-новий смак Європи». У місті пройде перша цьогорічна Львівська Гастрозустріч

1514 0
«Твоє місто» 15 січня о 10:00 на своїх ресурсах розпочне трансляцію цього заходу.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Де Україна сьогодні на гастрономічній мапі світу? Які з українських гастрономічних традицій варто підтримувати та розвивати? Що з міжнародного досвіду варто запозичити, а яких помилок слід уникати? Про це буде йтися на першій цьогорічній Львівській Гастрозустрічі, яка відбудеться 15 січня у Центрі пивної культури «Львіварня».

Тема першої Гастрозустрічі – Українська кухня: старий-новий смак Європи. Адже гастрономічну спадщину України та її місце у глобальному світі все жвавіше обговорюють у фахових колах та медіа. До пошуків та відродження національних смаків долучаються науковці та фермери, а маркетологи та рітейлери шукають успішні шляхи до їх популяризації.

Львів – чи не найкраще місце в Україні, де можна зустрітися для фахової розмови про це, саме тому усіх бажаючих запрошують долучитися до зустрічі.

Тvoemisto.tv 15 січня о 10:00 на своїх ресурсах розпочне трансляцію цього заходу.

До розмови запросили визнаних експертів із дослідження, розвитку та промоції локальної кухні, фахівців із співпраці між фермерами, рестораторами та рітейлерами з України, США та Польщі.

Зокрема, засновника FFS Company Марка Зархіна, гастрономічну блогерку, дослідницю української кухні Маріанну Душар, яка створила проєкт «Seeds and Roots». А також – президента Громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гастрономічного туризму» Олексія Волкова, засновника агенції SHUM та European Culinary Heritage Олексія Петелька, гастроентузіастку Юлію Аврору Огородник.

Вони дискутуватимуть про місце української кухні у сучасному світі: глобальні виклики та перспективи та про чи є Україна впізнаваним гастрономічним брендом. Модеруватиме цю панель голова наглядової ради ТМ «Молокія» Володимир Глащенков.

Про світ, в якому ми є, європейську кухню та локальні смаки та продукти говоритимуть професор Fabio Parasecoli, представник Culinary Heritage та Global Coordinator Niclas Fjellström, керівник Львівського конференц-бюро, який має очолити управління інвестицій та проєктів Львівської міської ради Андрій Павлів.

Про польський досвід в популяризації локальної гастрономічної спадщини та як налагодити співпрацю між науковцями, рестораторами та виробниками розповість професор Jaroslaw Dumanowski.

Цю дискусію модеруватиме відомий львовознавець, керівник громадської організації «Інститут галицької кухні» Ігор Лильо.

Детальніше про розклад першої цьогорічної Львівської Гастрозустрічі можна ознайомитися тут.

Довідка

«Львівські гастрозустрічі» задумувалось як місце пошуків орієнтирів та сенсів, щоб об’єднати навколо себе фахових і талановитих людей – науковців, кухарів, рестораторів, маркетологів. Усіх кому небайдужа кухня як частина нематеріальної культурної спадщини.

Це майданчик, де дискутують, слухають, спільно навчаються та шукають добрі рішення. А ще – всіляко допомагають українській кухні повернутись до належного їй місця у власній країні та на світовій мапі. Тут відкривають самих себе та уважно дослухаються до досвіду інших.

Партнерська публікація



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!