Українська письменниця збирається подати до суду на Netflix через серіал, де українку зобразили крадійкою

3605 0
Цього тижня про свій намір звернутись до суду через образу українок заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.
кадр з фільму

кадр з фільму

Українська письменниця Тетяна Єрмак збирається подати до суду на Netflix через фільм Emily in Paris (Емілі у Парижі), у якому українку зобразили як неосвічену, нав’язливу крадійку без смаку. Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуку.  

«Збираюся подати до суду на Netflix «Emily in Paris»за показ україномовної дівчини, яка краде в магазині. Брехня та ще й політично-заангажована! Хто приєднується?»,  – написала вона.

Додамо, нещодавно у соцмережі підірвало обурення українців щодо того як сценаристи зобразили колишню киянку з дивним ім'ям Петра у серіалі «Емілі в Парижі». Вона показана недалекою, нав'язливою та схильною до крадіжки. З нею головна героїня Емілі Купер знайомиться на курсах французької мови у четвертій серії другого сезону.

Цього тижня про свій намір звернутись до суду через таку образу українок заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, про це він написав у Телеграмі. Він зазначив, що компанія Netflix добре знайома з Україною, бо більшість вулиць Парижа у фільмі «Останній найманець» знімалися в Києві. Також, за його словами, з популяризацією української культури, європейці та американці мали чути про наших митців і не тільки, але цього, мабуть, врешті-решт замало.


ТЕГИ: Netflix, Emily in Paris

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!