Українські тест-системи, куплені Офісом президента, непридатні для використання. Документ

3224 0
Вони не пройшли верифікацію.
Фото: armyinform

Фото: armyinform

Тест-системи для визначення коронавірусу, випущені українським виробником «Укргентех», не пройшли верифікацію та не можуть використовуватись в лабораторіях. Про це ідеться у листі Центру громадського здоров'я України, оприлюдненому LB.ua.

Читайте також: Як у Львові роблять тести на Covid-19 та чому послаблювати карантин зарано

У листі ідеться про те, що чутливість та специфічність придбаних Офісом президента тест-систем не відповідає заявленим виробником показникам і вони не пройшли верифікацію.

«Заявлені виробником значення чутливості та специфічності тест-системи не підтверджені верифікаційними дослідженнями в практичних лабораторіях. Враховуючи результати верифікації, використання такої тест-системи не може відбуватись у закладах охорони здоров'я для етіологічної діагностики Covid-19», – ідеться в документі.

Фото: LB.ua

Такий лист від Центру громадського здоров'я відправлений головному санітарному лікарю, голові Держлікслужби та виробникові.

Нагадаємо, наприкінці квітня в Офісі президента повідомили, що 200 тисяч тест-систем українського виробника відправлені в регіони. А згодом закупили ще 400 тисяч таких тест-систем.

Як пише LB.ua, міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомляв, що ідеться про тест-системи виробництва «Укргентех».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!