Український документальний фільм про сім’ю з Донбасу здобув дві нагороди на фестивалі в Польщі

1869 0
«Земля блакитна, ніби апельсин» – один із трьох кандидатів на висування на премію Оскар від України.
фото: sundance.org

фото: sundance.org

Український документальний фільм про Донбас «Земля блакитна, ніби апельсин» режисерки Ірини Цілик здобув одразу дві нагороди польського кінофестивалю Millennium Docs Against Gravit. Про це повідомляють автори стрічки на Фейсбуку.

«Чудові новини з Польщі! У нас є гран-прі та нагорода за найкращий кінематограф найбільшого польського документального кінофестивалю Millennium Docs Against Gravity. Ми дуже вдячні членам журі, які відібрали наш фільм серед багатьох значущих та вражаючих фільмів у конкурсі!», – йдеться в повідомленні.

Фільм розповідає історію української сім'ї з Донбасу, де 36-річна Ганна з чотирма дітьми стають свідками війни. Однак сім’я не забуває про життєрадісність. Вони грають на музичних інструментах, знімають ролики про життя на Донбасуі. 

Додамо, що стрічку презентували у січні 2020 року на фестивалі Sundance Film Festival. На її рахунку вже є відзнаки на кінофестивалях Італії, Чорногорії, Німеччини, України та Польщі. Окрім цього, «Земля блакитна, ніби апельсин» – один із трьох кандидатів на висування на премію Оскар від України.

Для довідки

Millennium Docs Against Gravity Film Festival – перший польський фестиваль кіно, який знайомить місцевих глядачів з повнометражними документальними картинами режисерів з усього світу. Його проводять в декількох містах Польщі – Варшаві і Вроцлаві, Бидгощі і Любліні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!