Українці і росіяни разом триматимуть хрест під час Хресної Дороги з Папою Франциском

8434 0
Під час ХІІІ стояння, присвяченого роздумам про смерть Ісуса на хресті, хрест триматимуть сім’ї українки та росіянки, що разом працюють у госпісі.
Фото: vaticannews.va

Фото: vaticannews.va

Під час Хресної Дороги у Колізеї, яку очолить Папа Франциск цієї п’ятниці, 15 квітня, хрест триматимуть українці спільно із росіянами, повідомляє католицький часопис Сredo.

Оскільки Церква відзначає спеціальний рік, присвячений сім’ї, Святіший Отець доручив приготування роздумів на цьогорічну Хресну Дорогу сім’ям, які пов’язані із католицькими товариствами чи залучені у служіння милосердя.

Читайте також: Папа Римський розгорнув український прапор з Бучі і засудив звірства росіян

Історії, радощі та труднощі сімей представлені у 14 стояннях цьогорічної Хресної дороги.  Страсті Господні будуть передані через конкретний досвід окремих сімей, які представляють сім’ї всього світу. Родини, що свідчать про ці ситуації, будуть також почергово тримати та нести хрест під час молитви.

Своїм життєвим досвідом і свідченням віри поділяться молода подружня пара, родина місіонерів, бездітна літня пара, багатодітна сім’я, родина, що має дитину з інвалідністю, сім’я, що провадить дитячий будинок сімейного типу, родина, що опікується хворою матір’ю, прийомна сім’я, вдова з дітьми, сім’я, що втратила дитину, сім’я, що виростила богопосвячених осіб. Під час ХІІІ стояння, присвяченого роздумам про смерть Ісуса на хресті, хрест триматимуть сім’ї українки та росіянки, що разом працюють у госпісі. Сім’я мігрантів буде представлена у заключній XIV зупинці.

Нагадаємо, що в березні 2022 року Папа Римський Франциск здійснив акт посвяти України, Росії та всього світу Непорочному Серцю Марії. Папа також неодноразово молився за Україну і припинення війни, організовував всесвітні молитовні дні, здійснив візит до посольства РФ при Ватикані задля миру. Це вагомі речі, які заслуговують похвали і вдячності. Однак після того, як увесь вільний світ (і навіть ООН) назвав цю війну невиправданою, неспровокованою агресією і бойнею, росію – агресором, а путіна – воєнним злочинцем, поведінка ватиканської дипломатії дивує своєю невизначеністю і боязню назвати речі своїми іменами.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!