Українці попри карантин почали частіше виходити з дому

2023 0
Частіше перебувають вдома серед опитаних жінки, найстарші та найбідніші.
Фото: Олександра Бодняк/Твоє місто

Фото: Олександра Бодняк/Твоє місто

Майже третина українців попри карантин виходять із дому декілька разів на день. Про це свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 24-25 квітня.

Читайте також: ЛОДА та ЛМР просять Кабмін послабити карантин. Що пропонують

Попри карантин 29% опитаних зазначили, що виходять з дому декілька разів на день, 23% – один раз на день. Водночас 37% заявили, що виходять лише раз на кілька днів, 11% – взагалі намагаються не виходити. За останні два тижні помітно зросла кількість тих, хто виходить з дому частіше, зокрема кількість респондентів, які виходять кілька разів на день зросла з 19 до 29%.

Частіше перебувають вдома жінки, найстарші та найбідніші опитані. Водночас, чим менше респонденти дивляться новини, тим частіше виходять з дому під час карантину.

61% опитаних оцінюють заходи, запроваджені владою щодо боротьби з коронавірусом, як оптимальні. 14% вважають їх надто жорсткими, а 16% – надто м’якими. За місяць кількість респондентів, які вважають дії влади м’якими, зменшилась майже вдвічі.

Читайте також: На Львівщині запустили страхування для медиків на випадок інфікування. Які умови 

43% опитаних українців вважають, що ситуація з коронавірусом в Україні погіршується, 33% – що не змінюється. Лише 15% вважають, що вона покращується. 

Також три чверті опитаних планують бути вдома на травневі вихідні. 17% мають намір зайнятися домашнім господарством, 8% хочуть відвідати рідних, близьких, 5% – провести час з друзями чи знайомими і 1% – поїхати у подорож країною. 

Опитування проводили серед населення України старших за 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера (на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів). Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,8%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!