Українці зможуть прив’язати сім-карти до паспортних даних

4079 0
Механізм працюватиме на добровільній основі.

У 2018 році в Україні зміняться правила реєстрації користувачів телеком-послуг. Відповідно до змін, що були прийняті 28 листопада 2017 року Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), українці зможуть добровільно надавати свої дані мобільним операторам. Про це повідомляє finance.ua.

Механізм створюється для можливості абонентів повернути невикористані кошти з рахунків та забезпечення інших їх прав. Також він мінімізує ризики абонентів зіштовхунтися із шахрайством.

«Шахраї користуються тим, що мобільні телефони використовують для ідентифікації в банківській сфері. Якщо номери будуть прив’язані до певної людини, то цей ризик можна буде мінімізувати», – сказав експерт з телекомунікацій Роман Химич.

Користувачі зможуть прив’язати свої дані до сім-карток віддалено та за допомогою електронного підпису, BankID, чи за паперовою заявою. У заяві необхідно буде вказати свої особисті дані: крім імені та прізвища, серію і номер паспорта та ідентифікаційний код, а також свій номер телефону або особовий рахунок. Юридичним особам необхідно буде подавати адресу реєстрації та код ЄДРПОУ.

Читайте також: Трьох найбільших операторів допустили до тендера на 4-G частоти

Подібні механізми також існують в країнах ЄС. При цьому, про купівлю нових стартових пакетів за паспортом не йдеться.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!