Українці знову можуть купувати готівкову валюту. НБУ скасував заборону

1807 0
При цьому заборонений продаж безготівкової валюти фізичним особам.
Фото: epravda.com.ua

Фото: epravda.com.ua

Національний банк дозволив банкам з 14 квітня продавати населенню готівкову іноземну валюту. Про це повідомили у пресслужбі регулятора.

Зазначається, що відновлення продажу готівкової валюти у банках сприятиме зменшенню можливостей для функціонування ринку нелегальних валютообмінних операцій та, відповідно, зниженню ризиків для громадян

Однак для уникнення тиску на валютний ринок передбачено, що уповноважена установа може здійснювати продаж готівкової валюти клієнтам у межах різниці між загальними обсягами купленої нею готівкової іноземної валюти та проданої. Таку різницю почали розраховувати з 13 квітня.

Крім того, НБУ визначив особливості встановлення курсів готівкових валют для операцій у банках:  

  • курс продажу готівкової валюти уповноваженими установами може відхилятися не більше ніж на 10% від офіційного курсу НБУ на день здійснення операції;
  • курс купівлі готівкової валюти уповноваженими установами не має бути нижчим за офіційний курс НБУ на день здійснення операції.

 

При цьому, продаж безготівкової валюти банками клієнтам – фізичним особам надалі заборонений, крім виключень, визначених постановою від 24 лютого 2022 року.

Також, з метою недопущення неконтрольованого виведення капіталу за кордон Національний банк заборонив банкам достроково погашати кредити, отримані ними від нерезидентів.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!