Українцям нагадали, що медсистема на межі та гроші на ремонт замків Львівщини. Головне за минулу добу

2265 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: National Cancer Institute for unsplash

Фото: National Cancer Institute for unsplash

Covid-19 – Головне. ЦВК спільно з експертами профільних міністерств та медиками розробили алгоритм проведення місцевих виборів 25 жовтня. Обмеження на право голосування не буде навіть для виборців з ознаками ГРВІ чи підвищеної температури 37,2

Читайте також: У дитячій лікарні Львова створять відділення невідкладної допомоги із трьома зонами

Міністр Степанов знову нагадав, що потужності медичної системи мають межу і порадив зайти в інтернет і придивитися кадри з Бергамо, що було там. Бергамо було епіцентром коронавірусної інфекції в Італії. На піку епідемії в реанімації міста одночасно перебувало до 100 пацієнтів, які потребували штучної вентиляції легень.

У неділю після тривалого лікування від коронавірусу помер головний спеціаліст управління охорони здоров’я Львівської міської ради, педіатр Богдан Остальський.

У Перемишлянському та Пустомитівському районах Львівщини, в яких від нині діятимуть нові карантинні обмеження, поїзди здійснюватимуть лише технічну висадку пасажирів.

Ізраїль через зростання захворюваності на Covid-19 вводить тритижневий національний локдаун з 18 вересня.

Читайте також: У Львівській лікарні швидкої допомоги облаштують інсультний центр

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 288 хворих (140 за попередню). Разом 16 914. Одужали – 5 247 особи (+ 57 за дві доби), померло – 472 (+ 10).

В Україні за дві доби Covid-19 виявлено у 5 579 осіб (2 476 за попередню). Загальна кількість 154 335 пацієнтів. Одужало – 68 893 (1 888 за дві доби), померло – 3 178 особи (+102).

Перелік антилідерів змінився: Київ – 17 261 осіб (плюс 738 за дві доби), Львівська – 16 914 (+ 288), Харківська – 12 584 (+ 472) та Чернівецька області – 12 117 (+ 270 за дві доби).

Найбільше хворих за добу у Києві – 310 осіб, померли троє, у Тернопільській – 225 випадків, двоє – загиблих і Харківській областях – 180 і троє хворих.

Читайте також: На будівництві об'їзної Трускавця археологи знайшли пам'ятку, якій 7 тисяч років

Гроші на Замки. Протягом 4-х років із держбюджету має бути виділено 55 млрд грн на реставрацію пам'яток культури та архітектури. Львівщина хоче отримати 25% із цього бюджету, тому що на території області розташовано чверть усіх – загалом понад 8 тисяч різноманітних об'єктів. У ЛОДА запропонували включити у держпрограму у 2021 році: Свірзький і Старосільський замки; костели у Годовиці та Щирці; палаци – Тартаківський, Поморянський і Гредлів.

Окрім того, у фондосховищах Олеського замку мають відремонтувати дах, який обрушився тут на початку року. 

Балух – «Слуга народу». Стан колишнього бранця Кремля кримчанина Балуха залишається стабільно тяжким.

НАБУ викрило на хабарі помічника депутата Юрченка з фракції «Слуга народу», проте, за даними Української правди, він досі не затриманий.

Затримання в Білорусі. У різних районах Мінська в неділю під час акцій протесту затримано понад 400 осіб. В акції протесту в Мінську взяло участь понад 150 тисяч осіб

Читайте також: Мін'юст виставить на продаж в'язниці, у яких упродовж року нікого немає

Спільні навчання військ Білорусі і РФ пройдуть з 14 по 25 вересня на полігоні «Брестський».

Американська компанія Sandvine, за інформацією агенції Bloomberg, надала білоруській владі технології для блокування інтернет-ресурсів.

Держприкордонна служба України ввела посилені заходи безпеки на українсько-білоруському кордоні.

ОРДЛО – Окупований Крим – Північний потік. Глава ОП Єрмак повідомив, що у списках для взаємного обміну полоненими з ОРДЛО перебуває з кожного боку близько 100 людей.

Заступник генпрокурора Мамедов заявив, що анексія Криму РФ завдала Україні близько 1 трлн грн збитку. Представництво президента в АРК відкидає звинувачення РФ щодо обов’язків України постачати воду до Криму, це є обов’язком держави-окупанта.

Читайте також: Чорні глечики і біла пані. Подорож у Гавареччину і Підгорецький замок

Верховний представник ЄС Боррель наголошує, що рішення про замороження газопроводу «Північний потік – 2» в руках Німеччини, а не Євросоюзу.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!