Укрпошта випустила поштову марку до 35-ої річниці Чорнобильської трагедії

1854 0
На ній зображений мурал, який розміщений на будівлі станції.

До 35-ої річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС Укрпошта випустила марку із муралом «Погляд у майбутнє», який розміщений на будівлі станції. 

Це вже третій випуск поштових марок, які присвячені аварії на ЧАЕС. Цьогоріч Укрпошта спробувала зробити його іншим, аніж раніше, розповідає начальниця управління філателістичної продукції Укрпошти Наталія Мухіна. 

До поштової марки випустили також конверт «Перший день» із зображенням фото Миколи Валіцького з виставки «Хроніки саркофага». 

«На конверті зображено чорно-білу фотохроніку тих страшних подій, наслідки яких відчув увесь світ. На поштовій марці на контрасті зображений кольоровий мурал Валерія Коршунова «Погляд у майбутнє», розміщений на будівлі станції», – розповідає Наталія Мухіна. 

Читайте також: Сьогодні виповнюється 35 років з дня чорнобильської катастрофи

Конверт та поштову марку поєднує штемпель «Перший день» у вигляді графічного знаку радіації, з якого проростає листя. 

Від сьогодні придбати поштову марку «Погляд у майбутнє» можна в поштових відділенях та на офіційному філателістичному онлайн магазині

Укрпошта вже двічі випускала поштові марки до річниці катастрофи на ЧАЕС. Марку «10 років Чорнобильської катастрофи» у 1996 році і марку «Чорнобиль – трагедія людства» в 2016 році.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!