УКУ і SoftServe відкриють новий курс для вивчення штучного інтелекту

5249 0
Університет і ІТ-компанія підписали Меморандум про стратегічне партнерство.
Фото: SoftServe

Фото: SoftServe

Факультет прикладних наук Українського католицького університету та компанія SoftServe днями підписали Меморандум про стратегічне партнерство. Про це Tvoemisto.tv повідомили у SoftServe.

Читайте також: Як починалося ІТ у Львові. Історичні фото

Меморандум діятиме до 30 вересня 2021 року. Протягом цього часу сторони співпрацюватимуть в напрямках наукової, навчальної та навчально-методичної роботи факультету, обмінюватимуться досвідом та науковими напрацюваннями.

У межах співпраці на факультеті прикладних наук УКУ відкриють новий навчальний курс – Deep Reinforcement Learning. На ньому студенти вивчатимуть новітні тренди у сфері штучного інтелекту, найсучасніші методи машинного навчання. Викладачами курсу будуть експерти SoftServe.

«Це курс за вибором для наших студентів, що стартує наступного року – або у весняному, або в осінньому семестрі. Передусім він є для магістерської програми, але наші бакалаври можуть брати частину магістерських курсів, тож, потенційно, він може бути відкритий і для них», – розповів у коментарі Tvoemisto.tv декан факультету прикладних наук УКУ Ярослав Притула.

Читайте також: Це не каста для багатих. Як ІТ впливає на розвиток Львова

За його словами,  Deep Reinforcement Learning (глибоке навчання з підкріпленням) – сучасна галузь знань, в якій ідеться про розширення машинного навчання.

«Ідеться про алгоритми, що керують машинами. Тобто ми задаємо певний початковий алгоритм, а машина взаємодіє зі світом, вчиться, виправляє свої помилки і досягає майстерності – чи у водінні, чи у грі тощо», – розповідає Ярослав Притула.

Також у Меморандумі ідеться про фінансову підтримку розвитку факультету та низку студентських дослідницьких проєктів. Для цього у Лабораторії Машинного навчання факультету створять спільну групу UCU-SoftServe Research Group, до якої увійдуть працівники та студенти факультету та R&D інженери SoftServe для спільної роботи над дослідженнями.

«У лабораторії машинного навчання студенти, викладачі, запрошені науковці з інших країн проводять дослідження, результати яких представляють на найкращих світових конференціях і публікують в найкращих журналах. Ми перші серед українських університетів були представлені на найкращій конференції з комп’ютерного бачення. Раніше такого в історії не було. Тепер наші випускники і студенти представляють Україну на таких заходах», – розповів Tvoemisto.tv Ярослав Притула.

Читайте також: У Львові започаткували Клуб ангельських інвесторів. Що це і для чого

На час дії Меморандуму у липні кожного року факультет та компанія проводитимуть річну звітну зустріч, де обговорюватимуться результати партнерства та плани на наступний рік. 

«Для SoftServe підтримка та розвиток технологічної освіти в Україні є одним з ключових напрямків корпоративної соціальної відповідальності. Інженер – це не лише фах, а й спосіб мислення, в якому людина намагається знайти оптимальний спосіб вирішення проблем, що бачить навкруги. Чим більше таких представників буде у новому поколінні українців, тим більше шансів досягти тих глобальних цілей, які нині стоять перед нашим суспільством», – говорить Голова Ради директорів SoftServe Ярослав Любінець.

Читайте також: Як виглядатиме перший український ІТ-парк у Львові. Оновлена візуалізація

Факультет прикладних наук УКУ, заснований у 2016 році, пропонує сучасну технологічну освіту за трьома напрямками: бакалаврські програми з комп’ютерних наук, інформаційних технологій та бізнес аналітики та магістерська програма з наук про дані. Основними напрямками наукової роботи факультету є статистичний аналіз, машинне навчання, комп’ютерне бачення, опрацювання природної мови, бізнес-аналітика. У 2019 році за рейтингом DOU факультет визнано найкращим в Україні освітнім закладом в галузі інформаційних технологій. Англомовна магістерська програма з наук про дані увійшла у рейтинг найкращих програм з наук про дані та бізнес аналітики в Європі.

SoftServe є однією з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення у Центральній та Східній Європі та входить в трійку найбільших ІТ-компаній України. Офіси компанії розташовані у 12 країнах. ІТ-компанія працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг.

ТЕГИ: УКУ, ІТ, SoftServe

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!