Улітку біля Львова запрацює новий прихисток для жертв домашнього насильства

1292 0
Вартість проєкту становить 12 млн гривень.
фото христини замули

фото христини замули

Улітку неподалік Львова запрацює новий прихисток для потерпілих від домашнього насильства. Зараз у майбутньому притулку триває ремонт. Вартість проєкту становить 12 млн гривень. Про це повідомила очільниця Львівської районної державної адміністрації.

«У семи невеликих кімнатах із окремими санвузлами пізніше зможуть тимчасово проживати до 22 осіб, адже часом прихистку потребують мати із кількома малими дітьми. Кошти на реконструкцію та облаштування нового безпечного простору американський благодійний фонд «Сієнтія Юкрейн», з яким Львівська РВА уклала меморандум про співпрацю восени 2022 року», – пояснює вона.

Читайте також: Куди звертатися львів'янкам, що потерпають від насилля

Наразі у прихистку вже встановлені нові вікна, залита стяжка, завершують перепланування простору. Простір має бути інклюзивним, а одна з кімнат спеціально облаштована для проживання людей з інвалідністю. Також будинок повністю обмеблюють та облаштують тут прилеглу територію. Завершити ремонт планують до кінця травня цього року.

Додамо, що на Львівщині наразі є до 7 більших або менших прихистків для осіб, які постраждали від домашнього насильства, торгівлі людьми або за ознакою статі. Такі тимчасові помешкання працюють у чотирьох районах області. Частина з них – комунальні заклади громад або підпорядковані обласній адміністрації. Більшістю опікуються меценати, міжнародні організації та донори. Недостатньо таких закладів у Яворівському, Самбірському та Золочівському районах.

Фото Христини Замули

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!