Київ

УПЦ МП подала до суду на заповідник Києво-Печерська Лавра через розірвання оренди

571 0
До Господарського суду Києва надійшов позов від Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври/Чоловічий монастир/УПЦ (МП).
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У УПЦ МП подали позов до Національного заповідника "Києво-Печерська Лавра", яким вимагають визнати недійсною відмову від договору оренди з ними. Про це стало відомо з Єдиного держреєстру судових рішень.

Позов про "визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови від договору та застосування наслідків недійсності правочину" надійшов до суду 24 березня. Однак суддя, якому дісталась справа здійснив самовідвід.

Заяву передано уповноваженому працівнику Господарського суду міста Києва для вирішення питання про повторний автоматичний розподіл справи.

У розумінні намісника Павла (Петра) Лебідя це буцімто дозволяє залишатися в Лаврі до закічення судового процесу.

"Закон на нашому боці. Ми залишимось у Лаврі до закінчення судового розгляду. У нас довгостроковий контракт, який не можна розірвати під час воєнного часу. Нам запропонували "компроміс": виїжджають з Лаври блаженніший Онуфрій, семінарія, і я. Я сказав, що з хреста не сходять, з хреста знімають. Ми не потребуємо таких "компромісів". Вони хочуть забрати нашу Лавру, Почаївську, і перейти до жіночих монастирів", - заявив Павло Лебідь в коментарі журналістам.

Нагадаємо, що Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) має піти з Києво-Печерської лаври до 29 березня. Наразі, Міністерство культури та інформаційної політики України під час перевірки встановило ряд порушень з боку Свято-Успенської Києво-Печерської лаври (чоловічий монастир) Української Православної Церкви.

Заповідник Києво-Печерська Лавра повідомив, що з 29 березня договір про оренду будівель комплексу буде розірвано на підставі висновків міжвідомчої робочої групи й листа Міністерства культури та інформполітики від 9 березня. УПЦ МП закликали до 29 березня звільнити державні приміщення, які вона орендує на території Нижньої Лаври на вулицях Лаврська, 11 та Лаврська, 15.

Водночас так званий намісник Києво-Печерської Лаври Павло Лебідь заявив, що так звані ченці не збираються залишати Лавру.

При цьому минулого тижня міністр Культури Олександр Ткаченко повідомляв, що частина представників МП таки вивозить майно з Лаври і виїжджає.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!