На правах реклами

Уроки карантину. Що варто знати про правильне планування і зонування квартири

3253 0
Карантин по-новому змусив українців оцінити якість комфорту власного житла. Разом із фахівцями компанії LazurGroup спробували з’ясувати, які принципи слід враховувати при виборі квартири та її облаштуванні, щоб організувати правильний простір, уникнути негативу та отримати більше комфорту та порозуміння в сім'ї.
unsplash@thevanegmond

unsplash@thevanegmond

Загальносвітова тенденція показує, що за час вимушеного постійного перебування вдома всіх членів сім’ї зростають непорозуміння, конфлікти, і навіть розлучення. Телеграм-канал Коронавірус-інфо, верифікований МОЗ України, що подає поточну ситуацію та останні новини навколо поширення вірусу COVID-19 в країні, для зменшення негативного впливу на стосунки перебування 24/7 як із сім'єю, так і з сусідами, співмешканцями чи друзями пропонує користуватися рекомендаціями психологічної підтримки. Серед основних порад – пам’ятати про особистий простір кожного, перебуваючи всередині одного приміщення, і збільшуючи контакт зі своїми близькими.

Для цього рекомендують займатися не лише спільним дозвіллям, а й обрати для себе щось особливе (читання книг, фізичне навантаження, медитації) і намагатися знайти можливість ізолюватися всередині сім'ї. Це означає, що вам необхідно визначити  свої особисті кордони ще до того, як почнуться конфлікти.

«Рівень комфорту та функціональний інтер’єр великою мірою залежить від планування будинку чи квартири, яке передбачає  функціональне зонування. Базово визначають дві основні зони: це "гостьова" (часто зустрічається також визначення "денна") – приміщення для активності в світлу пору доби, прийому гостей тощо. Друга – відпочинкова (або "нічна") – кімнати для особистого використання, відпочинку, сну тощо. Логіка і доцільність полягають у тому, щоб зменшити рівень пересікання цих зон, що знімає і емоційне і фізичне навантаження і цим досягається максимальна зручність та комфорт», – пояснюють фахівці компанії LazurGroup, що спеціалізуються на створенні квартир та новобудовах Львова.

Попри розповсюджену думку, що правильне зонування тягне великі фінансові витрати або велику площу, експерти говорять, що бюджет для облаштування ергономічного житла може бути необтяжливим, якщо квартира від початку враховує можливості базового зонування.

«Для кожної з наших новобудов фахівці проєктного відділу для кожної квартири перед затвердженням проекту промальовують можливий інтер'єр, який показує, як повноцінно можна задіяти використання функціоналу квартири», – говорять в компанії LazurGroup.

У такий спосіб, за їх словами, площа квартир дозволяє задіяти додатково в кожній із базових зон допоміжні – робочу, навчальну, господарську, для заняття спортом, організовувати спільний простір. Цінність підходу проявляється якраз тоді, коли є необхідність в межах квартири мати повноцінний простір для кожного, з урахуванням кількості мешканців, стилю їх життя, вподобань та потреб.

Деякі сучасні дизайнерські тенденції намагаються об’єднувати частини різних типів функціональних зон. Проте, варто врахувати, що це працює в тоді, коли площа на одного мешканця достатньо велика і територія для перебування наодинці не буде пересікатись із місцями, призначеними для розміщення великої кількості людей, як, наприклад, вітальня та робочий кабінет.

Для комфорту та безпеки, фахівці, серед іншого радять звертати увагу також на кількість квартир, сходів та ліфтів на поверсі. Якщо квартир багато, а ліфт, наприклад, при цьому один і вузькі сходи, то це означає, що вам доведеться стикатися в спільному коридорі з набагато більшою кількістю людей і вимушено проводити більше часу в місцях загального користування. 

Позитивом буде також наявність автономних систем в будинку – опалення, кондиціонування, фільтрації води. Спільні системи мають свою зручність в економії встановлення, але їх недолік у спільному ж використанні, що зменшує власну безпеку, якщо щось потрапила в таку систему, та й економічний ефект, як показує практика, нівелюється через необхідність влаштувати всіх мешканців будинку.

«Що стосується площі квартири, то справді, останній час спостерігаємо більше зацікавлення до 2- та 3-кімнатних квартир. І це зрозуміло, бо така площа дозволяє краще організовувати простір, влаштувавши необхідні зони для потреб кожного члена сім’ї необхідним комфортом», – говорять у LazurGroup.

Тож експерти радять майбутнім мешканцям оцінювати зручність житла, пам’ятаючи про основні принципи, мету і навіть звички використання, які допоможуть правильно організувати простір.

Додаткові консультації з питань безпечного вкладення коштів у нерухомість можна отримати в офісах девелоперської компанії LazurGroup.

Телефони для зв’язку: (067) 000 22 33.

Об’єкти, що їх компанія будує у Львові:

  • LazurSky – 16-ти поверховий будинок на вул. Зеленій;
  • LazurFamily – будинок клубного типу на 22 квартири на вул. Сигнівці. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!