Уряд дозволив бізнесу коригувати митні декларації. Що це дасть?

2176 0
У середу, 11-го січня, Кабінет Міністрів України ухвалив рішення змінити Положення про митні декларації, зокрема – підприємцям стане простіше повернути надміру сплачені платежі.
Фото: loda.gov.ua

Фото: loda.gov.ua

Раніше у Положенні була відсутня норма щодо заповнення аркушу коригування у разі необхідності виправлення відомостей, пов’язаних з доплатою або поверненням митних платежів, у тому числі зі скасуванням рішення митного органу. Це ускладнювало бізнесу процедуру повернення помилково та/або надміру сплачених коштів, - пояснюють на Урядовому порталі.

Тепер, завдяки рішенню, прийнятому урядом, якщо судом скасовується рішення митниці про визначення митної вартості, то внесення змін до митної декларації тепер стане не правом, а обов’язком митниці, при чому без будь-яких додаткових заяв чи звернень бізнесу.

Читайте також: Львів'янам нагадують про подання податкових декларацій за рік

Також ці зміни дадуть змогу:

- об’єктивно показувати зміну цін;

- спростити механізм повернення коштів бізнесу надміру сплачених митних платежів;

- прискорити проведення митних формальностей;

- врегульовує питання коригування митних декларацій у зв’язку з дотриманням правил трансфертного ціноутворення.

Нагадаємо, з 1-го січня в Україні удвічі зросла мінімальна зарплата, що напряму впливає на важливі для українців доплати і виплати. Деталі розповів Tvoemisto.tv Володимир Глащенков, керуючий партнер ТОВ «Юридична компанія «Ейч.Ді.Партнерз».

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!