Уряд дозволив будувати в Україні дороги з відходів виробництва

1637 0
Ідеться, зокрема, про металургійні шлаки.
фото: 365info.kz

фото: 365info.kz

Кабінет міністрів ухвалив розпорядження «Щодо застосування відходів виробництва в дорожньому будівництві». Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, передає пресслужба міністерства.

«Металургійні шлаки, золи виносу використовуватимуться у дорожніх роботах вже найближчим часом», – каже Владислав Криклій.

Читайте також: В Україні запрацювали нові ДБН щодо будівництва та реконструкції доріг

Таке рішення уряду він аргументує можливістю позбавитись залежності від імпорту з Росії будівельних матеріалів, зокрема, бітуму, та економити кошти під час дорожніх робіт.

«Якість при цьому буде належною», – запевняє Владислав Криклій.

За його словами, база нормативно-технічних документів з урахуванням європейського досвіду, вже готова.

Читайте також: Укравтодор планує відмовитись від ямкового ремонту доріг

Відтепер під час публічних закупівель робіт з будівництва та послуг з поточного ремонту автомобільних доріг загального користування обов’язково передбачатиметься застосування нецінового критерію «Заходи із захисту довкілля» з питомою його вагою не менше 10%. Відходи виробництва мають відповідати нормативним документам з питань екологічного маркування та декларації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!