Уряд дозволив працювати будівельним магазинам і уточнив, кому з 60-річних не потрібна самообсервація

11138 0
Карантин триватиме щонайменше до 24 квітня.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

8 квітня уряд уніс зміни до постанови про карантинні обмеження, дозволивши працювати низці закладів та уточнивши, які категорії людей віком 60 і більше років не підпадають під самоізоляцію. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Карантинні обмеження. Про що варто пам’ятати, якщо вас зупинили для складення протоколу

Зокрема Кабмін дозволив працювати поштовим відділенням та кур’єрам, магазинам із будматеріалами та хімчисткам, а також дозволили проводити будівельні роботи, збирати й заготовляти відходи.

Цією постановою визначили також порядок обов’язкової госпіталізації тих, хто перетинає кордон, до обсерваторів. Водночас місцеві органи влади мають власним коштом забезпечити проживання таких людей у обсерваторах.

Також, згідно з попередніми змінами до постанови, людей старших за 60 років зобов’язали до самообсервації. Водночас тепер урядовці уточнили категорії людей, які не підпадають під обсервацію, зокрема:

  • державні службовці, депутати всіх рівнів, міські голови, судді тощо;
  • військові та працівники ЗСУ та інші військові та правоохоронці;
  • особи, що працюють на протидію поширенню коронавірусу;
  • особи, які забезпечують діяльність підприємств, організацій та установ.

Читайте також: Другу доньку померлого від коронавірусу львів'янина госпіталізували в інфекційну лікарню

Нагадаємо, 6 квітня Кабмін посилив карантинні обмеження, зокрема заборонивши відвідувати громадські місця без маки, гуляти більше, ніж по двоє, відвідувати парки, сквери та прибережні зони.

Карантин і режим надзвичайної ситуації в Україні має тривати до 24 квітня. Втім в уряді кажуть, що з карантину будуть виходити поступово, але це буде можливо лише якщо епідемія коронавірусу в Україні піде на спад.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!