Уряд встановив розмір компенсацій у разі інвалідності або смерті через вакцинацію від Covid-19

2023 0
Для виплат компенсацій Кабінет міністрів виділив 55,9 мільйона гривень із коштів, які залишилися з Фонду боротьби проти Covid-19.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Кабінет міністрів визначив розмір фінансової компенсації, яку українці отримуватимуть у разі інвалідності або смерті людини внаслідок вакцинації выд коронавірусу (окрім щеплення препаратами в межах ініціативи COVAX). Про це повідомляє Громадське з посиланням на постанову уряду.

Читайте також: На Львівщині помер провакцинований чоловік. Причину встановлюють

Так, для виплат компенсацій Кабінет міністрів виділив 55,9 мільйона гривень із коштів, які залишилися з Фонду боротьби проти Covid-19. У разі смерті людини її родичі або утриманці отримають понад 1,7 мільйона гривень компенсації. Водночас виплати через отримання інвалідності залежатимуть від групи:

  • для людей з інвалідністю I групи – 681 тисяча гривень;
  • для людей з інвалідністю II групи – 794 тисячі гривень;
  • для людей з інвалідністю III групи – 908 тисяч гривень.

 

В уряді додали, що зв'язок між інвалідністю або смертю людини та ускладненнями будуть встановлювати завдяки протоколу розслідування, який має надати група оперативного реагування на несприятливі події після вакцинації.

Нагадаємо, що на Львівщині помер провакцинований чоловік. Причиною смерті 63-річного мешканця Дрогобиччини, який помер наступного дня після отриманого щеплення від коронавірусу, могла стати наявність супутньої хронічної патології, зокрема проблеми із серцем і судинами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!