Уряд виділить додаткову компенсацію на час карантину отримувачам субсидій

2106 0
Сума становитиме близько 300 грн на домогосподарство.
Фото: persha.kr.ua

Фото: persha.kr.ua

Уряд запровадив додаткову компенсацію витрат на оплату окремих комунальних послуг отримувачам житлових субсидій на період карантину. Відповідну постанову Кабмін ухвалив сьогодні, 25 березня.

Сума компенсації в середньому становитиме 300 гривень для кожної родини, отримати її зможуть близько 3 млн домогосподарств.

Читайте також: Якою буде ціна на газ для населення за березень

Також рішенням урядом збільшено на 50% соціальні нормативи користування електричною енергією, холодною та гарячою водою, водовідведенням та природним газом для приготування їжі і підігріву води, на які розраховано субсидію. Це зроблено у зв’язку з тим, що у період карантину громадяни більше перебувають вдома, і відповідно зростає споживання цих послуг.

Окрім того, спрощено процедуру призначення (зокрема, і на наступний період) та виплати у грошовій формі субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу. Цей процес відбуватиметься автоматично, без зайвих бюрократичних процедур.

Читайте також: Львів'ян просять вчасно платити за компослуги. Як оплатити онлайн

Також Кабмін спростив порядок надання субсидій для громадян, які втратили роботу у зв’язку із карантином та стали на облік як безробітні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!