Уряд збільшив розмір обов'язкового платежу, який субсидіант має заплатити за комуналку

2789 0
Чим меншим буде дохід родини, тим більшу субсидію вона зможе отримати.
фото: voladm.gov.ua

фото: voladm.gov.ua

Кабмін збільшив розмір обов'язкового платежу за житлово-комунальні послуги, який необхідно сплатити тим, хто отримує субсидії до 20% від доходу родини. Відповідне рішення ухвалили 20 жовтня, передає пресслужба Кабміну.

Читайте також: Як перевірити наявність субсидії за певною адресою

Зміни набудуть чинності у травні 2020 року. Раніше цей відсоток становив 15%. Чи надавати субсидію родині визначатимуть індивідуально.

«Наприклад, в опалювальному сезоні 2018-2019 років середній розмір платежу від доходу сім’ї становив 9,78% (хоч у формулі показник дорівнював 15%), при цьому більше 40% сімей сплачували всього до 7%, а ще 30% сімей – 10% доходу, тобто зміна у формулі з 15% до 20% не означає такий відсоток сплати», – пояснюють у Кабміні, зазначаючи, що чим меншим буде дохід родини, тим більшу субсидію вона зможе отримати від держави.

Водночас днями Кабмін спростив призначення субсидій дитячим будинкам сімейного типу, військовослужбовцям, громадянам старшим 60 років.

Читайте також: В Україні змінили правила отримання субсидій. Деталі

Разом з тим, уряд спростив отримання субсидій військовими, людьми похилого віку та дитячими будинками сімейного типу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!