Уряд змінив умови обов’язкової обсервації

10307 0
Літні люди, яким виповнилось 60 років, у будь-якому мають бути лише на самоізоляції.
Фото: Уніан

Фото: Уніан

Кабмін скасував обов'язкову обсервацію тим, хто погодиться на самоізоляцію з використанням сервісу «Дій вдома». Про це йдеться в постанові №291 від 22 квітня.

Читайте також: На Львівщині визначили порядок обсервації громадян, що повернулись з-за кордону

Громадяни, які до перетину державного кордону чи контрольно-пропускних пунктів з тимчасово окупованих територій погодяться на самоізоляцію з використанням додатку «Дій вдома», не підлягають обсервації.

Водночас обов'язковій обсервації підлягають люди, які двічі порушили умови самоізоляції. Втім, літні люди, яким виповнилось 60 років, у будь-якому мають бути лише на самоізоляції.

Читайте також: Львівщина серед найбільших порушників карантинного режиму

Нагадаємо, уряд ввів обов‘язкову обсервацію для українців, що повернулися з-за кордону, а також зобов’язав до самоізоляції людей, яким виповнилось 60 і більше років. Своєю чергою у Мінцифри розробило додаток «Дій вдома», в якому мають зареєструватися всіх, кого зобов’язали до самоізоляції чи обсервації.

Додамо, що карантин в Україні має тривати до 11 травня.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!