Усе більше українців повертаються до роботи. Результати дослідження

917 0
Найбільше тих, хто зараз працює, серед мешканців західних та центральних областей (біля 60%).
фото: naukozavr.info

фото: naukozavr.info

В Україні спостерігають поступове зростання кількості українців, які повертаються до роботи. Наразі серед тих, хто мав роботу до війни, продовжують працювати 59% (у березні таких було 46%). Зокрема, зросла кількість тих, хто працює у звичному режимі (з 23 до 32%). 24% працюють частково або віддалено, а 3% почали працювати на новій роботі.  Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг», яке проводили 26 квітня.

Найбільше тих, хто зараз працює, серед мешканців західних та центральних областей (біля 60%). Серед мешканців півдня працюють 52%, сходу – близько 40%. Поступове відновлення зайнятості спостерігається у центрі, на півдні та сході. Натомість на заході з початку квітня ситуація стабілізувалася.

Читайте також: На Львівщину перемістився український лідер з виробництва натуральної кави

Дві третини українців, котрі втратили роботу внаслідок війни, готові змінити місце роботи. 58% респондентів не проти перекваліфікуватися на іншу професію, а 49% – готові працювати в іншому регіоні країни. Найбільше тих, хто готовий змінити свій фах та місце роботи серед мешканців східних регіонів.

Водночас 39% з тих, хто мав роботу до війни, досі не мають роботи (у березні було 53%, на початку квітня – 41%). Половина опитаних (54%), котрі втратили роботу на час війни вірять, що зможуть повернутися на попереднє місце праці. 40% – не вірять. Найбільше останніх – серед мешканців сіл, старших опитаних  та жінок. 

Читайте також: Козицький створив робочу групу, яка шукатиме майно рф та її резидентів на Львівщині

Додамо, що опитування проводили серед населення України віком від 18 років і старших в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність становить 1000 респондентів. Метод опитування – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 – не більше 3,1%.

Нагадаємо, понад 700 заявок подали підприємці на розміщення бізнесу у Львівській області, і вже більш ніж 100 – зголосилися на переїзд.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!