УЄФА зобов'язала Україну забрати слоган «Героям Слава» з форми збірної

1294 0
Рішення прийняли за зверненням Російського футбольного союзу.
Фото: Андрій Павелко

Фото: Андрій Павелко

УЄФА зобов'язала Україну внести зміни в форму футбольної збірної перед стартом чемпіонату Європи. Це рішення прийняте у відповідь на запит Російського футбольного союзу. Про це повідомляє AFP News Agency, інформацію також підтвердили в Українській асоціації футболу, пише Суспільне Спорт.

Згідно з рішенням УЄФА, Україна зобов'язана прибрати з форми слоган «Героям Слава!».

Російський футбольний союз після презентації нової форми України запропонував її заборонити. В обрисі нової футболки було зображено кордони країни включно із українським Кримом – анексованою Росією територією.

Читайте також: Фірма Козловського відремонтує стадіон для своєї команди за 19 млн грн

У Російському футбольному союзі вирішили, що таким чином форма збірної України несе «політичний підтекст». І звернулися щодо цього в УЄФА.

Спочатку в УЄФА відреагували на звернення Росії тим, що футболка національної збірної України є затверджена організацією «відповідно до правил відносно екіпіровки». Проте згодом РФС зробила офіційний запит в УЄФА щодо нової форми України.

В УЄФА проаналізували форму збірної України. І частково задовільнили звернення Російського футбольного союзу.

За рішенням УЄФА, на формі збірної України залишиться обрис України, а також слоган «Слава Україні» – щодо цих елементів європейська організація не має жодних заперечень. А ось слоган «Героям слава» Україна повинна прибрати з форми: в УЄФА вирішили, що у поєднанні зі слоганом «Слава Україні» він несе «політичний підтекст».

Читайте також: Україна буде фаворитом першого матчу кваліфікації до ЧС-2022 з футболу

УЄФА пояснила, що перед затвердженням форми не мала заперечень щодо слогану «Героям слава». У грудні 2020-го організація прийняла рішення, що він відповідає усім нормам та не є політичним.

Однак зміну позиції УЄФА пояснила саме через «подвійність» слогану «Слава Україні» - «Героям слава». В організації наголосили, що у комбінації вони мають «політичну природу», а також «історичну та військову важливість». Саме тому в УЄФА вирішили прийняти таке рішення.

«Учора ввечері ми отримали лист від УЄФА щодо нових рішень, які були прийняті стосовно форми національної збірної з футболу.  Зранку я терміново вилетів у Рим, де перебуваю зараз і де тривають наші перемовини з представниками УЄФА. УАФ завжди поважала міжнародні спортивні принципи і слідувала правилам, якими у своїй роботі керуються найвищі футбольні органи. Так було й цього разу, і буде надалі», – прокоментував президент УАФ Андрій Павелко.

Збірна України вже провела матч у новій формі товариський поєдинок проти Кіпра (4:0). Проте на перший матч на Євро-2020 – проти Нідерландів – українці мають вийти в оновленій версії нової форми.

Фото: Андрій Павелко



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!