В Грибовичах дослідили ґрунт і воду біля сміттєзвалища. Результати

3458 0
На виконання наказів Держекоінспекції проводиться кризовий моніторинг поверхневих вод в 9-тьох створах та ґрунтах у зоні впливу полігону ТПВ ЛКП «Збиранка».
ілюстрацію надав Богдан Михалусь

ілюстрацію надав Богдан Михалусь

Станом на 15.05.2017 року з початку 2017 року спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю відібрано 99 проб поверхневих вод та 28 об'єднаних проб грунтів. Про це повідомляється на сайті Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Результати  проведених досліджень поверхневих вод:

- меліоративний канал у місці сходження обвідних каналів з території сміттєзвалища (за результатами досліджень  за січень та лютий 2017-го року)  немає  впливу на річку Малехівка, починаючи з березня 2017-го року  помітний незначний вплив меліоративного каналу на річку Малехівка;

- річка Малехівка не чинить негативного впливу на річку Полтва, оскільки ця річка зазнає забруднень вище гирла річки Малехівки;

Читайте також: Операція «Цибулька»: чи безпечно їсти овочі, вирощені в Грибовичах?

- річка Полтва чинить значний негативний вплив на якісний стан річки Західний Буг, однак цей вплив не пов’язаний із полігоном ТПВ.

 За результатами досліджень відібраних проб ґрунту, встановлено, що Грибовицьке сміттєзвалище негативно впливає на ґрунти у зоні безпосереднього впливу полігону.

 Якісний стан поверхневих вод та якість ґрунтів в зоні впливу  полігону ТПВ ЛКП «Збиранка» з початку проведення кризового моніторингу (з 18.07.2016 року) в порівнянні з 2016-м роком залишаються незмінними.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!