Політична реклама

В інтернет-магазинах ціни на техніку зросли на 10%

1485 0
Девальвація гривні значно впливає на вартість побутової техніки та електроніки, оскільки близько 90% товарів цієї категорії імпортується.

Закупівельники розплачуються з виробником за товар доларами, а продають його за гривні. Як наслідок – збільшується вартість товару для кінцевого споживача, а згодом знижується його купівельна спроможність, інформує Вкурсе.

За словами експертів, нові закупівлі неминуче будуть здійснюватися за вищими цінами, хоча на ринку це позначиться нескоро.
Тим часом інтернет-магазини піднімають ціни не тільки на новий товар, але і на той, що вже стоїть на полицях магазинів і надійшов за старою ціною.

Представник сервісної підтримки інтернет-магазину Fotomag заявила, що ціни на низку товарів уже коригувалися. На деякі з них – незначно, тоді як інші подорожчали відчутно – на 100 грн. Не виключене підвищення цін і надалі.
Менеджер інтернет-магазину «Сокіл» також повідомив, що 5 лютого ціни довелося підкоригувати за новим курсом долара. Раніше вони розраховувалися за курсом 8,5 грн за долар, а тепер – по 9,4 грн.

Якщо ситуація не стабілізується, українці почнуть відмовлятися від товарів, які не є предметами першої необхідності. Падіння попиту може бути відчутним в категорії телефонів і сматфонів. Ціни на ці товари вже  зросли на 10-15%.

Як інформувало Твоє місто, сьогодні долар знову подорожчав.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!