В Ірпені почали відновлювати 30 пошкоджених приватних будинків

740 0
Це будинки, розташовані на перетині вулиці Багірова й Гостомельського шосе поблизу ЖК «Ірпінські Липки».
Фото: КОВА

Фото: КОВА

В Ірпені почали комплексне відновлення пошкоджених і зруйнованих приватних будинків поблизу ЖК «Ірпінські Липки», повідомляє очільник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Понад 300 мешканців, які там проживали, залишилися без домівок.

Проєкт капітального ремонту передбачає відновлення 31 будинку. Там замінять вікна, двері, паркани, покрівлю, проведуть термомодернізацію фасадів і облаштують освітлення вулиць.

Ущент зруйновані будинки демонтують і зведуть ще 30 малоповерхових помешкань. Це будуть будинки площею від 70 до 180 м²У Київській ОВА обіцяють зводити будинки за принципом «збудувати краще, ніж було».

Мер Ірпеня додав, що даний проєкт розпочався в рамках Програми відбудови приватних будинків Київської області для мешканців, які втратили житло внаслідок повномасштабного вторгнення військ російської федерації в Україну.
 
Він зазначив, що у рамках Програми на місці зруйнованих будинків будуть побудовані 30 нових, а у 31 будинку буде зроблено капітальний ремонт. 
 

«Крім того, буде відремонтована дорога від перехрестя вулиць Гостомельське шосе та Северинівська до мосту через річку Бучанка», - повідомив мер.

Нагадаємо, довоєнна кількість населення Ірпеня відновлюється – уже повернулися 85% мешканців.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: ірпінь

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!