В історичній частині Львова дерев’яні двері змінили на білі пластикові. Фото до і після

2288 0
Двері, очевидно, були в хорошому стані.
Фото: Ігор Блажівський

Фото: Ігор Блажівський

У будинку на вул. Коновальця, 5 невідомі замінили вхідні дерев’яні двері на дешевий білий склопакет. Про це на Гарячу лінію Львова повідомив Ігор Блажівський.

Читайте також: У Львові на вулиці Франка відновили автентичну дерев’яну браму. Фото до і після

«Хтось знищив вхідні двері до будинку по вул. Коновальця, 5 і замінив їх на дешевий білий склопакет. Двері, очевидно, були в хорошому стані. Чи можливо притягнути до відповідальності і як мінімум не дати викинути двері на смітник?», – звернувся чоловік.

Читайте також: У Львові демонтували майже два десятки кондиціонерів з пам’яток архітектури

Адміністратор 1580_Львів спочатку відповів, що звернення скерували у районну адміністрацію Франківського району та управління охорони історичного середовища ЛМР, а згодом публічно зазначив, що, оскільки будівля розміщена на території історичної забудови міста, в управління охорони історичного середовища скерували лист для надання інформації щодо правомірності проведення заміни дверей при вході і вжиття заходів. Рішення повідомлять приблизно через місяць – до 20 січня 2022 року.

Нагадаємо, у Львові на вулиці Котляревського, 3 демонтували засклену конструкцію балкону, яка була на фасаді будівлі в історичному центрі міста. А на вул. Вернадського, 22 демонтували МАФ, який підприємець встановив посеред облаштованого громадського простору. А у жовтні з історичних фасадів у центрі Львова демонтували майже два десятки незаконно встановлених кондиціонерів. 16 з них власники прибрали добровільно, ще 3 – зняли комунальники.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!