Київ

В Києві посилять контроль правопорядку на час святкування Великодня, - КМВА

615 0
Правоохоронці патрулюватимуть місця проведення богослужінь та зібрання вірян – храми, собори та Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» з метою недопущення провокацій.
Фото: Конкурент

Фото: Конкурент

Під час святкування Воскресіння Господнього у столиці Україні будуть залучені усі необхідні заходи безпеки. Про це повідомив голова КМВА Сергій Попко.

За його словами, національна поліція України залучить понад 1000 поліцейських та близько 120 представників ДФТГ для підтримання правопорядку.

Додатково за дотриманням правопорядку стежитимуть до 500 співробітників муніципальної охорони Києва.

Вони патрулюватимуть місця проведення богослужінь та зібрання вірян – храми, собори та Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» з метою недопущення провокацій.

Біля церков будуть чергувати працівники поліції та муніципальної охорони, які у разу повітряної тривоги забезпечуватимуть вчасну евакуацію вірян та священнослужителів до найближчих укриттів.

Крім того, працюватимуть спеціальні тимчасові моніторингові центри, які оперативно відстежуватимуть ситуацію в Києві задля запобігання правопорушень.

Нагадаємо, комендантська година на Великдень діятиме без змін – з 00:00 до 05:00. Водночас віряни, які у Києві прийдуть на службу до церкви до початку комендантської години, зможуть залишатися в храмі на всю ніч — до завершення комендантської години.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!