У Києві СБУ знайшла і затримала російського пропагандиста, який ховався у монастирі УПЦ МП

717 0
За публікацію пропагандистських матеріалів зрадник отримував від росіян грошову винагороду.

Служба безпеки України затримала у Києві прокремлівського блогера Дмитра Скворцова, який переховувався від правосуддя у монастирі УПЦ московського патріархату. Про це повідомляє СБУ.
 

Ворожий пропагандист публічно виправдовував російську збройну агресію проти України. Це засновник так званого «русского клубу», який займався підготовкою замовних публікацій для підсанкційних інформагентств країни-агресора. Серед них – «русская народная лінія» та «одна родіна».

У своїх колонках блогер називав «закономірним» захоплення Криму і частини східних регіонів України, а також популяризував терористичні організації «л/днр».

У серпні минулого року йому заочно повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

При цьому зловмисник вдався до втечі і намагався переховуватись від правосуддя на території Свято-Благовіщенського чоловічого монастиря УПЦ (МП).

Співробітники СБУ встановили його місцеперебування і затримали.

За даними слідства, провокаційні матеріали і публічні виступи ворожого блогера активно використовували російські спецслужби для проведення інформаційних диверсій проти України.

За кожну «порцію» деструктивного контенту зрадник отримував від росіян грошову винагороду.

Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо,  з листопада 2022 року СБУ проводить масові обшуки у єпархіях УПЦ Московського патріархату у різних областях України. Там знаходять численну окупаційну символіку та матеріали, що прославляють «русскій мир».

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!