Київ

В Києві збирались реставрувати «Будинок Петра І», але контракт скасували

784 0
Договір розірвали через «зміну обсягу закупівлі»
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Київський науково-методичний центр (КНМЦ) з охорони, реставрації та використання пам'яток історії, культури і заповідних територій провів закупівлю послуг з розробки науково-проєктної документації для реставрації «Будинку Петра І». Однак після укладення договору з безальтернативним переможцем «торгів», договір розірвали через «зміну обсягу закупівлі». Про це свідчить інформація в оголошенні про торги, що були скасовані, в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

КНМЦ був готовий заплатити 274 тис. 140,78 гривень за роботи з розробки науково-проєктної документації по об'єкту: «Реставрація будівлі “Будинок Петра І» (пам’ятка історії місцевого значення) за адресою: м. Київ, вул. Костянтинівська, 6/8”.

Послуги з інженерного проєктування зголосилося надати ТОВ «Архітектурна Ліга» за цю саму суму, був укладений договір, але потім його розірвали.

Причини розірвання договору, вказані на майданчику торгів, такі: «Зміна обсягу закупівлі та неможливість виправити технічну помилку».

Довідка. Кам'яниця київського війта, яку ще називають «Будинком Петра І» — пам'ятка архітектури межі XVII — XVIII століть розташована на Костянтинівській вулиці на Подолі. Найдавніший зі збережених житлових будинків Києва, має оригінальну об'ємно-просторову композицію з рисами оборонної споруди. На сьогодні функціонує у складі Київського науково-методичного центру з охорони, реставрації та використання пам`яток історії, культури і заповідних територій. 1799 року в будинку утримувався заарештований за сфальшованими політичними звинуваченнями композитор Артемій Ведель. У 1870-х роках мешкав лікар Феофіл Яновський. Міська легенда пов'язує будівлю з іменем російського імператора Петра І. Відомості щодо проживання тут російського імператора документально не підтверджені.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!