Для запровадження е-квитка на Львівщині шукатимуть інвесторів

1894 0
Усередині лютого депутати ЛОР мають виділити кошти на закупівлю пластикових карток для пільговиків.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Львівська ОДА оголошує інвестиційний конкурс на запровадження електронного квитка у громадському транспорті області. Відповідне розпорядження має з'явитися сьогодні. Про це Tvoemisto.tv розповів заступник голови ЛОДА Тарас Грень.

Читайте також: Скільки коштуватиме е-квиток у Львові і чи пошириться він на всю Львівську ОТГ

«Питання впровадження електронного квитка виносимо на інвестиційний конкурс, не витрачатимемо бюджетних коштів. Щоби конкурс відбувся, має податись хоча б одна компанія. ЛОДА відповідатиме за лінію соціального захисту і облік усіх пільг, а інвестор пропонуватиме своє бачення реалізації електронного квитка», – пояснює Тарас Грень.

Він додає, що усередині лютого депутати Львівської облради мають виділити кошти на закупівлю пластикових карток для пільговиків. Торік у ЛОДА провели закупівлю інформаційної бази задля запровадження соціальної картки. Соціальну картку можна буде використовувати і як електронний квиток у громадському транспорті області.

«Зараз цю базу даних наповнюють. Вона має обліковувати всі пільги, якими користуються наші громадяни. На сесії ЛОР мають виділити кошти на закупівлю пластикових карточок і на додаткові речі», – пояснює Тарас Грень.

Він каже, що у громадському транспорті області також можна буде розраховуватись і банківською карткою. Утім, нині не відомо, коли запровадять систему.

«Коли електронний квиток запрацює, не можу сказати. Ми плануємо на літо, але це не точно», – каже він.

І додає, що раніше закупівлю е-системи для обліку пільговиків оскаржували у Антимонопольному комітеті.

«Проблем є ще багато і ще будуть. Це перший в Україні проєкт на рівні області», – каже Тарас Грень.

Читайте також: У Львові назвали нову дату впровадження електронного квитка

Нагадаємо, на впровадження електронного квитка в громадському транспорті для пільговиків Львівська облрада торік виділила 7 млн грн. У грудні 2019 року Тарас Грень у коментарі Тvoemisto.tv сказав, що електронний квиток хочуть запустити за рік, а згодом, що електронний квиток в області з’явиться у березні 2021 року.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!