У Києво-Печерській Лаврі вихваляли росію, за справу взялися в СБУ. Відео

1586 0
Наразі в Службі безпеки вивчають всі деталі інциденту.
Києво-Печерська Лавра. Фото: з відкритих джерел

Києво-Печерська Лавра. Фото: з відкритих джерел

Під час богослужіння в суботу, 12 листопада, у Києво-Печерській Лаврі в столиці нібито прославляли російську федерацію. Про це заявив священник ПЦУ Михайло Омелян. 

На опублікованих служителем церкви кадрах чути, як церковний хор співає пісню, у тексті якої згадують про росію і «матушку-Русь».

«На території Києво-Печерської Лаври у 262-й день повномасштабного російського вторгнення моляться за росію. Який жах! Мене також дивують люди, які проходять мимо, чують це все, і мовчать. Невже не тьохкає серце і не болить душа від того, що зробили російські окупанти в Бучі, Бородянці, Андріївці, в Маріуполі, на Харківщині та на інших тимчасово окупованих територіях? Люди, доки ви будете підтримувати тих, хто належить до «церкви» окупанта?», – написав Омелян. 

Читайте також: «Квитки до перемоги». Укрзалізниця анонсувала рейси до Донецька та Сімферополя

Ситуацію прокоментував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, зауваживши, що наразі першочергово важливо встановити автентичність відео. Від цього будуть залежати наступні дії та наслідки. «В разі, якщо відео є автентичним, ми закликаємо вжити негайних процесуальних дій щодо очільників УПЦ», – пояснив він. 

В свою чергу, в Службі безпеки України повідомили, що вже вивчають усі деталі інциденту. У відомстві заявили, що ця ситуація не залишиться без відповідної реакції: «Ті, хто в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала росія проти України, чекає на «пробудження матушкі-русі», мають розуміти, що це шкодить безпеці та інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів», – заявив керівник СБУ Василь Малюк.

Нагадаємо, у Київській області викрили фермера-колаборанта, який годував окупантів під час захоплення Вишгородського району. Наразі йому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!