В пам’ять про Остапа Лозинського у Львові презентують книжку, над якою він працював в останні місяці життя

1383 0
Презентація відбудеться в дев'ятий день поминання іконописця.
Фото: THEUKRAINIANS

Фото: THEUKRAINIANS

У п’ятницю, 14 січня, в пам’ять про Остапа Лозинського у Львові презентують книжку, над якою він працював в останні місяці свого життя. Про це пише художник Роман Зілінко у Фейсбук.  

«В пам'ять про Остапа Лозинського, в дев’ятий день його відходу, хочемо поділитися однією з останніх книг, над якими він працював в останні місяці», – пише Роман Зілінко. 

Читайте також: Він дуже поспішав жити. In memoriam Остап Лозинський

Остап уже десять років тісно співпрацював з організаторами Міжнародних іконописних пленерів в Новиці і цього року готували другий том альбому кращих ікон створених на новицьких пленерах у попередні роки. 

«Остап над ним ретельно працював до кінця листопада, фактично, місяць до своєї такої несправедливої ранньої смерті. Ми планували презентацію на час, коли він вилікується… Але сталося так, що Остап організував презентацію на свій лад, і ми присвячуємо її йому, в його дев’ятий день», – написав він. 

Презентація книжки відбудеться 14 січня у арт-центрі «Дзига» о 17.00. На ній говоритимуть про книжку, ікони та Остапа Лозинського. 

Нагадаємо, що унаслідок ускладнень коронавірусної хвороби відійшов у вічність відомий художник та іконописець Остап Лозинський. Тvoemisto.tv зібрало спогади про митця. Що він любив, про що мріяв, якими були його останні слова, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!