У росії заявили, що Херсон має увійти до рф «так само легітимно, як Крим». В Україні відреагували

1373 0
Окупаційна влада Херсонщини перед тим заявила про плани звернутися до путіна з проханням приєднати регіон до росії.
Акція на підтримку Херсона у Львові 26 квітня/Фото: Іван Станіславський

Акція на підтримку Херсона у Львові 26 квітня/Фото: Іван Станіславський

Прессекретар кремля дмитро пєсков заявив, що приєднання окупованої Херсонської області має відбутися «легітимно, як це було з Кримом». Про це пишуть російські ЗМІ. В Україні відреагували, заявивши, що українські Збройні Сили Херсон звільнять. 

«Бути чи не бути такому зверненню, мають вирішувати мешканці Херсонської області – це перше. І визначати свою долю теж мають вони. Звичайно, це питання має бути чітко і ретельно вивірене та оцінене юристами та правовиками, бо, звичайно, подібні доленосні рішення повинні мати абсолютно чітке юридичне підґрунтя, бути абсолютно легітимними, як це було з Кримом», – сказав пєсков. 

Читайте також: У Львові відбулася акція на підтримку Херсона, який чинить опір окупанту

Зазначимо, що перед цим окупаційна влада тимчасово захопленої Херсонщини заявила про плани звернутися до володимира путіна з проханням приєднати регіон до росії.

«Місто Херсон  це росія, жодних «ХНР» на території Херсонської області створюватись не буде, референдумів не буде. Це буде один єдиний указ на підставі звернення керівництва Херсонської області до президента російської федерації, і буде прохання ввести область до складу повноцінного регіону рф», – повідомив колабораціоніст, заступник очільника окупаційної адміністрації Херсонщини Кирило Стремоусов, як передають російські медіа.

На це відреагував радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, зазначивши, що окупанти можуть просити приєднатися хоч до складу Марсу, але українська армія звільнить Херсон.

«Єдине звернення, яке можуть готувати «гауляйтери» Херсонської області, – прохання про помилування після вироку суду. Окупанти можуть просити приєднатися хоч до складу Марсу, хоч до Юпітера. Українська армія звільнить Херсон, які б ігри слів не вигадували окупанти», – написав Подоляк.

Читайте також: ЗСУ виграли першу фазу війни з росією, попереду ще тривалий етап боротьби, – Маляр

Нагадаємо, що російські війська тимчасово взяли під свій контроль обласний центр і низку населених пунктів Херсонської області та, за даними Генштабу ЗСУ, хочуть вийти до адмінмежі регіону. За інформацією розвідки України, росіяни збираються провести голосування на «референдумі» зі створення псевдореспубліки «ХНР» та визнання окупаційної влади. Для цього нібито друкували бюлетені, бланки, брошури, плакати й буклети. Однак «референдуму» досі не відбулось.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!