В Україні діє програма підтримки молоді, яка визнана найкращою в Європі. Деталі

1706 0
Вона об’єднала понад 140 роботодавців, які спільно створили понад 45 тисяч робочих місць для молоді.
Фото: Бізнес-Схід

Фото: Бізнес-Схід

В Україні діє Пакт заради молоді, який дозволяє молоді співпрацювати з роботодавцями, щоб у майбутньому стати висококваліфікованими фахівцями. Цю ініціативу продовжили до 2025 року.

Ініціатива почала діяти ще у 2015 році, і її метою стало об’єднання зусиль компаній, держави та освіти для вирішення проблем працевлаштування молодих людей. Адже, для прикладу, цього року в Україні рівень безробіття серед молоді віком 15-29 років становив 15.5%, що було найвищим показником серед усіх вікових груп.

Наприкінці вересня 2020 Пакт заради молоді перепідписали та зорієнтували на подолання нових викликів. Зокрема, ним стало менторство від роботодавців. 

За цей час Пакт став найбільшою ініціативою державно-приватного партнерства, об’єднав понад 140 роботодавців, які спільно створили понад 45 тисяч робочих місць для молоді. Ініціатива була визнана однією з кращих практик для молоді у Європі.

В експертну раду Пакту увійшли представники центру «Розвитку корпоративної соціальної відповідальності, Міністерства молоді та спорту, представництва ООН в Україні та компаній-підписантів.

Роботодавцями-підписантами Пакту заради молоді від бізнесу на наступні п’ять років стали такі провідні компанії України з різних секторів економіки, як: Райффайзен Банк Аваль, Альфа-Банк Україна, Укртелеком, Lifecell, Nestle, Metinvest та Reikartz Hotel Group.

До 2025 року підписанти зобов’язуються створити 20 тисяч місць для стажування та роботи молоді в Україні. Для цього молоді запропонують високоякісні програми стажування та робочі місця початкового рівня. Для роботодавців, які працевлаштують молодь, розроблять систему економічних стимулів. Ще 1 500 молодих людей отримають менторську підтримку з питань професійної реалізації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!