В Україні добігає кінця пільгове розмитнення авто. Коли почнуть штрафувати власників євроблях

934 0
Станом на 25 жовтня згідно із зазначеними законами вже оформлили майже 60 тис. автівок «на єврономерах»
фото: Дмитро Ларін

фото: Дмитро Ларін

В Україні до 10 листопада згідно з законами №1402-ІХ та №1403-ІХ триватиме реєстрація за спрощеною процедурою митного оформлення і оподаткування авто «на єврономерах». Водночас у Державній митній службі нагадують, що учасники бойових дій, які перебувають на території ООС більше, ніж 90 днів з набуття чинності законів (з 15 травня 2021 року), можуть скористатися спрощеннями до 8 лютого наступного року.

Станом на 25 жовтня згідно із зазначеними законами вже оформлили майже 60 тис. автівок «на єврономерах». До бюджету сплатили суму у понад 2 млрд грн.

Читайте також: На Львівщині викрили схему вимагання хабарів з власників «євроблях»

Які передбачено штрафи?

Як повідомляє Ліга.нет, якщо патрульний зупинить нерозмитнений автомобіль, він випише штраф 8 500 грн і передасть інформацію про порушника митникам, які оформлять штраф 170 000 грн.

Власник автомобіля отримає відповідну інформацію поштою, за адресою реєстрації.

Порушникам також загрожує накладення арешту на рахунки і майно.

Нагадаємо, що в Україні почали діяти пільги для «євроблях». Відповідно до нових правил, вживані автомобілі з європейською реєстрацією, старші п'яти років, які були ввезені на територію Україні до кінця 2020 року, оподатковуються за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку. Вартість пільгового розмитнення залежатиме від віку автомобіля та об’єму двигуна: що більший об’єм і старша автівка – то більше доведеться заплатити.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!