В Україні хочуть «реформувати» прожитковий мінімум

2514 1
На його основі нараховуватимуть лише пенсію та допомогу малозабезпеченим сім’ям.
Фото: telegraf.com.ua

Фото: telegraf.com.ua

Міністерка соцполітики Юлія Соколовська представила концепцію реформування прожиткового мінімуму в Україні. Свої пропозиції вона сьогодні, 11 жовтня, подала на розгляд комітету ВРУ з питань соцполітики і захисту ветеранів. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Читайте також: Яким буде прожитковий мінімум в Україні у 2020 році

«Ініціатива передбачає «відв’язку» понад 150 видів соціальних виплат та фінансових показників від прожиткового мінімуму. При цьому пенсії та допомога малозабезпеченим сім’ям залишаться єдиними видами виплат, що розраховуватимуться на основі прожиткового мінімуму. Розмір всіх інших виплат пропонуємо встановлювати в абсолютних цифрах і переглядати їх кожного року при прийнятті Державного бюджету», – каже Юлія Соколовська.

Вона зазначає, що це не призведе до зменшення розміру соцдопомог, а навіть навпаки.

На засіданні сторони домовилися про проведення громадських та комітетських слухань на цю тему для формалізації пропозиції і оформлення її у відповідний законопроєкт.

Читайте також: В Україні пропонують переглядати прожитковий мінімум щомісяця

Додамо, зараз на основі прожиткового мінімуму визначається розмір посадового окладу, мінімальної пенсії, стипендії, добових у відрядженні, соціальних пільг та допомог. Також до прожиткового мінімуму прив'язані аліменти, штрафи, держмито, туристичний та судовий збори тощо.


Читайте також:
11 Жовтня, 2019 19:49
666 ... "..в Україні хочуть.." ... в Україні навіть вже є анекдот про таке ось "хочу-хочуть" --- ".. Пані Ганно , де ви собі запланували провести відпустку --- Та от знову хочу до Парижа , таке чудове місто -- А скільки разів ви вже там побували ? -- Та ні разу не була , та от знову хочу .." ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!