В Україні ID-картку та ідентифікаційний код видаватимуть разом

6612 1
Інформація про платника податків міститиметься на картці.
ілюстративне фото: МОН

ілюстративне фото: МОН

У міністерстві цифрової інформації анонсують, що 14-річні українці вже цього року зможуть отримувати ID-картку та ідентифікаційний код разом, а не збиратимуть два пакети документів. Про це ідеться на фейсбук-сторінці міністерства.

«Всі ці персональні дані будуть міститися на ID-картці. Потрібно лише особисто звернутись до територіального підрозділу Державної міграційної служби чи Центру надання адміністративних послуг за місцем проживання», – ідеться в повідомленні.

Читайте також: ID-картка та закордонний біометричний паспорт стануть цифровими до кінця лютого

Оформити таку послугу потрібно буде не пізніше, аніж за місяць після 14-річчя. Документи виготовлятимуть протягом 20 робочих днів. Для тих, хто отримуватиме паспорт громадянина України уперше, послуга буде безкоштовною.

За бажанням, додають у міністерстві, ідентифікаційний код можна буде отримати окремо, але загалом у цьому не буде потреби.

ТЕГИ: ID-картка

Читайте також:
10 Лютого, 2020 09:49
666 ... а яка потреба і в кого, щоби в 14 років отримати (!) отой код ? ... знову маємо конкретний приклад , що то за "розум" в українських чиновників , чим вони думають і як вони "розбудовують"(за наші гроші) державу та пАкрАщують життя для громадян ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!