В Україні можуть змінитися правила нарахування стипендій

1980 0
Стипендію хочуть розподіляти між спеціальностями.
фото: haribhoomi.com

фото: haribhoomi.com

В Українських вищих навчальних закладах хочуть впровадити розподілення стипендій між спеціальностями. Про це повідомляє obozrevatel.com.

За словами міністра освіти України Лілії Гриневич, студентські організації наполягали на врегулюванні пропорцій на кожну спеціальність.

«Тепер ми зробимо більш широкий підхід, коли в межах факультету буде можливість перерозподіляти стипендії. Тобто в цілому по факультету – 45%, а між спеціальностями можна перерозподіляти», – розповіла міністр.

Читайте також: В ЛНУ ім. Івана Франка побудують новий гуртожиток. Деталі

Наразі стипендії нараховують студентам на основі рейтингу. «Ми вже внесли проект постанови Кабміну, де врегулювали деякі технічні питання. Наприклад, такий момент: у маленьких групах, де навчаються дуже сильні студенти, тільки 45% могли отримати стипендію», – зазначила Лілія Гриневич .

Окрім того, Міністерство фінансів планує скоротити кількість стипендій до 15%, а до 2020 року – до 15%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!