В Україні на новорічно-різдвяні свята посилять протиепідемічні заходи

2078 0
Територія масового заходу повинна бути огородженою, на вході встановлять пункт контролю, а у відвідувачів перевірятимуть наявність сертифікатів вакцинації.
Photo by Volodymyr Hryshchenko on Unsplash

Photo by Volodymyr Hryshchenko on Unsplash

Щоб новорічно-різдвяні свята не спровокували збільшення кількості хворих, Міністерство охорони здоров'я України вирішило посилити протиепідемічні вимоги на свята. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у своєму Telegram-каналі.

Читайте також: В Україні виявили перший випадок штаму Oмікрон

«Омікрон в Україні. Вже офіційно. Цей штам коронавірусу виявили у молодої жінки, яка повернулася з Об’єднаних Арабських Еміратів, де, ймовірно, і могла інфікуватися Омікроном. Хвора на самоізоляції, але є вірогідність, що інфікованих може бути набагато більше. Наразі дуже важливо, щоб свята не спровокували збільшення кількості хворих. Розпочинаються новорічні та різдвяні масові заходи із великим скупченням людей: відкриваються ярмарки, парки атракціонів, льодові катки. МОЗ посилює протиепідемічні вимоги проведення масових заходів, і, я вважаю, діє абсолютно правильно», – каже Михайло Радуцький.

За його словами, територія масового заходу повинна бути огородженою, а на вході треба встановлювати пункт контролю, де у відвідувачів перевірятимуть наявність сертифікату вакцинації (або підтвердження протипоказань до щеплення), негативного результату тестування або довідки про одужання. У регіонах «червоної» зони потрібно мати сертифікат про проведення двох щеплень, у «жовтій» – щонайменше одного.

Читайте також: Штам Омікрон виявили вже у низці країн Європи. Держави обмежують поїздки з Африки

Крім того, для зменшення черг на вході, МОЗ рекомендує нанести розмітку на відстані півтора метра від одного місця до іншого.

«Можливо, відвідувачам справді доведеться зачекати на вході, але це дає гарантію, що всередині майданчика для святкування буде безпечне середовище», – каже Михайло Радуцький.

Чинними залишаються вимоги, які діяли під час торішніх свят: усі відвідувачі та персонал компанії, яка проводить захід, повинні бути у масках, які щільно прилягають до обличчя, закриваючи ніс та рот.

Нагадаємо, що в Україні виявили перший випадок штаму Омікрон. Жінка, інфікована цим штамом коронавірусу, повернулася з Об'єднаних Арабських Еміратів, де мала контакт з хворими на Covid-19.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!